سیمان ضدآب چیست و چه کاربردی دارد؟

یکی از دغدغه هایی که از گذشته تا به امروز صنعت ساختمان سازی با آن روبه رو بوده این است که دیوارهای بتنی و شالوده های ساختمان را باید مجهز به جدار ضد آب کرد. زیرا این نوع دیوارها اگر در مجاورت رطوبت و آب قرار گیرند باعث می شود تا به بافت ساختمان آسیب رساند.
سیمان ضدآب یکی از دستاوردهای جدید در این حوزه است که توانسته بسیاری از مشکلات مهندسان را برطرف سازد. ساخت سیمان ضدآب به نحوی بوده که مانع از نفوذ رطوبت شده و میتوان در مدت زمان طولانی از آن نگهداری کرد.
از این رو به دلیل برخورداری از قابلیت ها و ویژگی های منحصر به فرد سیمان ضد آب و عملکرد فوق العاده آن موجب شده تا در زمینه های مختلفی استفاده شود.
شاید برای بسیاری از افراد سوال هایی از قبیل” سیمان ضدآب چیست؟ چه کاربردی دارد؟” پیش آمده باشد. مجله سرام لند قصد دارد در این مقاله با بیان مطالبی درباره سیمان ضدآب، انواع و کاربردهای آن ، شما را بیشتر با این نوع سیمان آشنا سازد.
اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که علاقه مند به این موضوع است، پیشنهاد می کنیم تا انتها همراه ما باشید.
سیمان ضدآب چیست؟
باید گفت سیمان ضدآب از ترکیب موادی مانند سیمان پرتلند معمولی و سیمان آلومینات، سدیم کلسیم، دانههای سیلیکا و برخی افزودنیهای خاص ساخته شده و به بازار عرضه می شود.
هر کدام از این مواد خاصیت هایی دارند که باعث شده وضعیت سیمان تغییر یابد. در واقع وجود افزودنی های خاص که همان اسیدهای چرب هستند به سیمان خاصیت ضدآب بودن داده و در نهایت از نفوذ رطوبت به ساختار اصلی سیمان جلوگیری می کند.
سیمان ضدآب نقش موثری در افزایش طول مدت نگهداری سیمان دارد و این قابلیت یکی از نقاط قوت آن بوده، زیرا سیمان هم در مدت زمان نگهداری خود و هم در واکنش سریع آن با آب و دی اکسید کربن با مشکلاتی مواجه است.
سیمان ضدآب به هنگام استفاده سریع سفت شده و در برابر نفوذ آب بسیار مقاوم عمل می کند.
با حضور سیمان ضدآب کمتر کسی به سراغ سیمان معمولی می رود زیرا نگهداری سیمان معمولی در مدت طولانی باعث شده تا رطوبت به قسمت های اصلی آن نفوذ کرده و خاصیت خود را از دست دهد و در نتیجه خسارت هایی را به دنبال داشته باشد.
مزایای سیمان ضدآب
با توجه به آنچه گفته شد سیمان ضدآب از مزایایی برخوردار است که برخی از آن عبارت است از:
• نگهداری بیشتر از آن برای پروژه های بلند مدت
• جلوگیری از واکنش سیمان با کربن دی اکسید و آب
• مانع از نفوذ رطوبت به ساختار اصلی
• عدم به کارگیری راهکارهای مختلف ضدآب کردن بتن و به دنبال آن پایین آمدن هزینه ها
• صرفه جویی در مصرف سیمان در پروژه های بزرگ
• استفاده آسان از آن

سیمان ضدآب
معرفی 10 نمونه از انواع سیمان های ضدآب
سیمان های ضدآب در انواع مختلفی تولید می شود که در ادامه به بررسی 10 نمونه از آن می پردازیم:
1. سيمان پرتلند نوع 1 ( سيمان پرتلند معمولى )
در مواردی استفاده می شود که خواص ویژه ای همانند انواع دیگر سیمان مد نظر نباشد.
2. سيمان پرتلند نوع 2
این مدل از سیمان در بسیاری از زمینه ها و هم چنین در نمونه هایی که گرمای هيدراتاسيون متوسط مورد نظر بوده،کاربرد دارد.
3. سيمان پرتلند نوع 3
سيمان پرتلند نوع 3 زمانی استفاده می شود که در مدت زمان کوتاهی دوام و استحکام بالایی از خود نشان دهد.
4. سيمان پرتلند نوع 5
هنگامی که می خواهیم در برابر سولفات ها مقاومت و استحکام بالایی داشته باشد، از این مدل استفاده می شود.
5. سيمان سفيد
سیمان سفید برای سطح ساختمان ها و زمانی که نیاز به سیمان های بدون رنگ و دوام بالا باشد ،به کار گرفته شده و هم چنین در تولید سیمان های رنگی از این سیمان استفاده می شود.
6. سيمان سرباره اى ضد سولفات
اگر بخواهیم سیمان استحکام و دوام متوسطی در برابر سولفات ها و یا حرارت هيدراتاسيون متوسط از خود نشان دهد، این مدل کاربرد دارد.
7. سيمان پرتلند – پوزولانى
اگر دقت کرده باشید در ساختمان های بتنی معمولی از سیمان پرتلند- پوزولانی استفاده شده، بیشتر زمانی کاربرد دارد که پایداری متوسطی در برابر سولفات ها و حرارت هيدراتاسيون متوسط مد نظر باشد.
8. سيمان پرتلند – آهکى
خاصیت این مدل از سیمان ضدآب این است که مقاومت بتن را در برابر يخ زدگی ، آب شدن و املاح يخ زا و عوامل شيميايى بالا می برد. در تهیه ملات و در تمامی مواردی که سيمان پرتلند نوع 1 حضور دارد، قابل استفاده است.
9. سيمان بنائى
هنگامی به کار گرفته می شود که ملات بنائی با مقاومت کمتر از سیمان پرتلند نوع 1 مورد نیاز باشد.
10. سيمان نسوز 450
در ترکیبات این مدل سیمان بيش از %40 Al2O3 با اتصال هيدروکسيلى و فازهاى کلسيم آلومينات موجود است و هم چنین می توان به عنوان ماده نسوز از آن استفاده کرد.
کاربرد سیمان ضدآب
سیمان ضدآب این امکان را فراهم می کند تا در بخش های مختلفی به کار گرفته شود.
مهم ترین کاربرد آن به دلیل دارا بودن خاصیت ضدآب بودن، می توان به استخرها، مخازن زیر زمینی و طبقات پایین زیر زمین ها و مکان هایی که بیشتر در معرض رطوبت هستند، اشاره کرد.
سیمان ضدآب کمک بزرگی به پروژه ها می کند تا نفوذ رطوبت به ساختار سیمان به کندی انجام شود. هم چنین در دودکش ها و لوله های سیمانی کاربرد دارد.
در پروژهای عظیم مانند سد سازی و احداث تونل در جاده ها از این نوع سیمان به کار می رود.
سخن آخر
ما در این مقاله سعی کردیم با بیان مطالبی، اطلاعات مفید و کاربردی را درباره سیمان ضدآب ، انواع و کاربرد های آن با شما به اشتراک بگذاریم.