چسب کاشی چیست و چه انواعی دارد؟

همانطور که می دانید امروزه بسیاری از شیوه ها و روش های سنتی در حوزه کاشی و سرامیک جای خود را به روش های صنعتی داده اند. به همین خاطر برای نصب کاشی و سرامیک ، چسب کاشی جایگزین مخلوط سیمان و ماسه شده است.
به کارگیری چسب کاشی موجب میشود علاوه بر آن که ظاهری تمیز و زیبا به فضای کار شده داده شود ،استحکام و ماندگاری کاشی به مراتب بالاتر رود. هم چنین استفاده از چسب کاشی نیاز به تخصص خاصی نداشته و هر فردی میتواند انواع کاشی و سرامیک را نصب کند. باید گفت یکی از مزایای استفاده از چسب کاشی بالا رفتن سرعت عمل بوده که در کمترین زمان عملیات نصب کاشی انجام میشود.
مجله سرام لند قصد دارد در این مقاله شما را با مباحث مربوط به چسب کاشی آشنا سازد.
چسب کاشی چیست و چه ویژگی هایی دارد؟ انواع آن و چسب مناسب کاشی کدام است؟ جواب همگی این سوالات را در ادامه برایتان شرح می دهیم. پس تا انتها همراه ما باشید.
چسب کاشی چیست؟
چسب کاشی از ترکیب مواد شیمیایی و معدنی مانند غیرآلی، ماسه ریز و افزودنی های چسبدار ساخته میشود و میتوان گفت نوعی سیمان غیرآلی پلیمری بوده که از چسبندگی بسیار بالا و سازگاری با زیرساخت های مختلف برخوردار است.
بسیار سبک بوده و این امکان را فراهم می کند تا در کمترین زمان نصب کاشی انجام گیرد.
علاوه بر چسباندن کاشی بر روی سطح از آن برای چسباندن کاشی بر روی یکدیگر میتوان استفاده کرد.
به کارگیری از این نوع چسب مراحل بسیار راحت و آسانی دارد. به این صورت که ملات آماده را از بسته بندی خارج کرده و پس از آن که کاملا با آب مخلوط شد، تمامی درزها خالی بین کاشی و سرامیک و… را میتوان به وسیله ی آن پر کرد.
ویژگی های چسب کاشی چیست؟
چسبندگی فوق العاده بالا
در مقایسه با سایر ملات های دیگر در صنعت کاشی و سرامیک باید گفت چسب کاشی از قدرت چسبندگی بسیار بالایی برخوردار است که این خاصیت به دلیل حضور عناصر موجود در آن می باشد
مقاومت و استحکام بالا
پس از استفاده ، به مرحله خشک شدن آن می رسیم. باید گفت پس از خشک شدن، مقاومت و دوام بالایی در مقابل فشار پیدا کرده و به دنبال آن به مستحکم شدن سازه کمک می کند.
استحکام بالای ساختمان باعث میشود تا در برابر بارها و اتفاقاتی نظیر زلزله مقاوم بوده وکمترین آسیب ها را متحمل شود.
قابلیت ضد آب بودن
در مجاورت با آب و رطوبت مقاومت بالایی از خود نشان می دهد . گفتنی است پس از خشک شدن چسب احتمال نفوذ آب به صفر می رسد. قابلیت ضد آب بودن برای کاشی هایی که در حمام و سرویس های بهداشتی استفاده میشود بسیار کارآمد است.
نحوه اجرای ساده
همانطور که گفته شد سبک بودن آن موجب شده تا به راحتی نصب کاشی و سرامیک انجام گیرد. بنابراین هر فردی که علاقه مند به این کار بوده و یا تجربه اندکی داشته باشد میتواند به راحتی از آن استفاده کند
صرفه اقتصادی
به دلیل برخورداری از چسبندگی فوق العاده بالا، نسبت به سایر ملات ها مصرف کمتری دارد.
از این رو چسب کاشی به عنوان یکی از به صرفه ترین و کم هزینه ترین مصالح ساختمانی در بازار شناخته میشود.

چسب کاشی چیست و چه انواعی دارد؟
معرفی 5 نمونه از چسب کاشی
چسب پودری
برای ساخت آن از انواع ملات خشک (DryMix) استفاده میشود، که طراحی و تولید آن بر مبانی سیمان بوده است. پلیمرهای زیادی که در چسب کاشی پودری به کار گرفته شده پس از ترکیب با آب و خشک شدن آن، از قابلیت نفوذناپذیری در مجاورت آب و رطوبت برخوردار میشود.
چسب های خمیری
برای نصب کاشی و سرامیک بر روی دیوارهای بتنی و گچی از چسب های خمیری استفاده شده که این نوع چسب مقاوم در برابر مواد نفتی، اسید و آب است.
لازم به ذکر است قبل از آن که چسب خمیری را بر روی این سطوح بزنید، ابتدا باید از تراز بودن سطح مطمعن شوید. برای چسباندن کاشی بر روی دیوارهای کاهگلی، گچی و خاکی باید روی این سطوح را یک لایه سیمان بپوشانید.
چسب کاشی پرسلان
چسب پرسلان برای انواع کاشی و سرامیک معمولی و پرسلان، انواع سنگها، موزائیک معمولی و شیشهای در سطوح مختلف مناسب می باشد.
باید گفت مواد اولیه این نوع چسب، سیمان و مواد معدنی و اصلاح شده با پلیمر و افزودنی های مخصوص بوده که بسیار انعطاف پذیر و مستحکم است. برای استفاده از آن کافی است با آب ترکیب کرده و انواع کاشی و سرامیک را به صورت افقی یا عمودی در محیط های داخلی و خارجی چسباند.
این چسب برای اماکنی که رطوبت بسیار بالایی داشته و یا مجهز به سیستم گرمایشی و سرمایشی از کف بوده بسیار مناسب است.
چسب کاشی استاندارد
چسب کاشی استاندارد از سیمان و مواد معدنی و اصلاح شده با رزینهای سینتتیک و افزودنیهای مخصوص با زمان گیرش استاندارد تولید و روانه بازار شده است.
این چسب برای انواع موزائیک، کاشی، آجر، سرامیکهایی با قابلیت جذب آب و سنگهای طبیعی بسیار کارآمد بوده و تنها با افزودن آب میتوان از آن استفاده کرد.
از ویژگی های آن میتوان به قدرت چسبندگی بالا، زمان کارپذیری بالا،کاهش لغزندگی و سازگار بودن با محیط زیست و در انتها مقاوم در برابر رطوبت اشاره کرد.
چسب بلوک AAC
مواد اولیه چسب بلوک AAC از سیمان و مواد معدنی، اصلاح شده با رزین سنتتیک و افزودنیهای خاص می باشد.
از ویژگی های این نوع چسب:
* مقاومت و چسبندگی بالا بلوک های بتنی هوادار
* افزایش تراز بودن دیوار،
* بالا رفتن سرعت عمل
* کاهش وزن سازه
* پایین آمدن مصرف ملات
* کاهش ضخامت مورد نیاز ملات و ضخامت سازه
* کاهش مصرف آب
* کاربرد آسان
چسب بلوک AAC برای چسباندن هبلکس و سیلکس ، بلوکهای سیمانی سبک و سنگین، سفالی، آجری و … بسیار مناسب است.
چسب مناسب کاشی چه ویژگی هایی دارد؟
برای آن که متوجه بشویم چه نوع چسبی مناسب کاشی است باید نکاتی را مد نظر خود قرار دهیم.
در مرحله نخست باید تعیین شود برای مصارف سنگین و یا سبک میخواهیم از چسب استفاده کنیم ، سپس میزان آن را مشخص می کنیم.
در مرحله دوم نیاز است که بدانیم چسب در محیط مرطوب و یا خشک قرار است به کار گرفته شود.
برای مکانی که رطوبت دارد مانند حمام، چسب ضد آب مورد نیاز است. در غیر این صورت برای محیط های خشک میتوان از سایر چسب ها استفاده کرد.
و در انتها باید به این نکته توجه کرد که موادی که کاشی قرار است بر روی آن چسبیده شود چه نوع موادی است. زیرا در ترکیب با برخی از مواد عملکرد بهتری دارد.
سخن آخر
در این مقاله سعی کردیم مطالب مفید و ارزشمندی را درمورد انواع چسب کاشی و ویژگی های آن در اختیارتان قرار دهیم.