سقف کشسان چیست؟ چه معایب و مزایایی دارد؟

آیا تاکنون نام سقف کشسان به گوشتان خورده است؟
امروزه روش های بسیار زیادی برای طراحی و زیباسازی دکوراسیون داخلی فضاهای مختلف وجود دارد. سقف کاذب هم یکی از روش های پرکاربرد در این زمینه بوده که در انواع و اقسام گوناگون به بازار عرضه می شود.
سقف کشسان از به روزترین و مدرن ترین سقف های کاذب به شمار می آید و می توان متناسب با سلیقه و فضای مورد نظر از انواع سقف کشسان بهره گرفت.
اگر به فکر تغییر دکوراسیون خانه خود هستید و نمی دانید از کجا شروع کنید، پیشنهاد مجله سرام لند به شما این است که علاوه بر تغییر لوازم خانگی ، دیوار و … می توانید به فکر تغییر نمای ظاهری منزل خود باشید. سقف کشسان یکی از بهترین سقف هایی است که گزینه های متنوعی را پیش روی شما می گذارد و می توانید متناسب با بودجه و سلیقه، سقف دلخواه خود را انتخاب کنید.
ما در این مقاله قصد داریم تا اطلاعاتی را در خصوص سقف کشسان ، مزایا و معایب استفاده از آن را در اختیارتان قرار دهیم. پس تا انتها همراه ما باشید.
سقف کشسان چیست؟
سقف کشسان به عنوان یکی از مدرن ترین انواع سقف کاذب در بازار شناخته می شود. گفتنی است این نوع سقف ها به صورت معلق به سقف اصلی متصل می کنند. استفاده از سقف کشسان علاوه بر آن که زیبایی محیط را دو چندان می کند، باعث می شود تا نظر هر شخصی را با دیدن آن به خود جلب کند.
با توجه به انواع مختلفی که این مدل از سقف های کاذب دارد، موجب شده تا در زمینه های مختلفی مورد استفاده قرار گیرد. اما لازم به ذکر است در برخی موارد، متریالی در آن به کار برده می شود قادر است به عنوان یک دیوار پوش در دکوراسیون داخلی حضور داشته باشد، که به آن دیوار کشسانی گفته می شود.
علاوه بر آن از طریق دستگاه های مخصوص می توان بر روی پارچهای از جنس PVC طرح های مختلفی را اجرا کرد. البته گاهی اوقات برای سه بعدی به نظر رسیدن بخشی از فضای مورد نظر از آن استفاده می کنند.
سقف کشسان از دو جزء ساخته شده است. قاب ریلی که دور سقف قرار می گیرد و یک پارچه سبک که خاصیت کشسانی داشته و به قاب نصب شده بر روی سقف متصل می شود.
این نوع سقف های کاذب به راحتی پاره نمی شوند. بنابراین از آن برای نمایشگاه ها، ساخت اشکال سه بعدی و یا پوشش دیوار و در مجتمعهای اداری، مسکونی، تفریحی و صنعتی می توان بهره گرفت.
قاب هایی که بر روی سقف نصب می شود از جنس آلومینیوم و pvc بوده و به سادگی می توان مدل های منحنی، گنبدی و هر شکلی که مدنظرتان است را اجرا کرد. شکل این قاب های سقف کشسان پروفیل های ریلی بوده که پارچه را درون آن قرار می دهند.
هم چنین معمولا جنس پارچه PVC است. اما باید گفت درصد کمی هم مواد پلاستیک و افزودنی های مجاز را به همراه دارد. ضخامت این نوع پارچه ها حداکثر 1 میلی متر می باشد.
مزایای سقف کشسان
یکی از اصلی ترین و مهم ترین مزایا و نقاط قوت سقف کشسان می توان به سفارشی سازی بودن آن اشاره کرد. به این صورت که در طرح ها و رنگ های مختلفی به بازار عرضه می شود.
این سقف ها به راحتی و بدون دردسر و بدون هیچ گونه کثیفی نصب می شود.
مقاومت بالای این نوع سقف کاذب موجب شده تا زمانی که در معرض ضربات ناگهانی قرار می گیرد از خود مقاومت و انعطاف پذیری بالایی نشان دهد.
بار زیادی در حدود 200 کیلوگرم در هر مترمربع را به راحتی تحمل می کند.
سقف کشسان برای هر سطحی از جمله عمودی، شیبدار، افقی ، سه بعدی بسیار مناسب است.
در کوتاه ترین زمان ممکن می توانید آن را از سقف اصلی جدا سازید. گفتنی است پس از جداسازی بدون آن که تغییر شکل دهد، می توان مجدد آن را با همان حالت اولیه نصب کرد.
یکی از مزایای سقف کشسان، برخورداری از قابلیت آکوستیکی است و برای مکان هایی که ضبط صدا در آن صورت می گیرد بهترین گزینه می باشد.
این نوع سقف ها در برابر رطوبت مقاوم هستند، از این رو برای حمام بسیار مناسب است.
سقف کشسانی این شرایط را فراهم می کند تا برای شست و شو آن از آب استفاده کنید . زیرا این سقف ها در برابر آب دریا، کلر و گازهایی مانند اتر، تری کلراتیلن مقاومت بالایی دارند.
اگر دقت باشید در محیط های بهداشتی به ویژه اتاق عمل از این نوع سقف های کاذب استفاده می کنند، زیرا مانع از ورود گردوغبار و آنتی باکتریال می شود.
مقاوم در برابر سرما و گرما بوده و تا دمای ۴۰- و ۵۰+ را به راحتی تحمل می کند. در نتیجه نقش موثری در صرفه جویی انرژی دارد.
ماندگاری بسیار بالایی داشته و در برابر حوادثی مانند زلزله و آتش سوزی آسیب پذیر نیست. اما لازم به ذکر در اثر حرارت در خود جمع می شود.
الکتریسیته را خود جمع نمی کند و از این نظر بسیار ایمن بوده،هم چنین هنگامی که در معرض اشعههای ایکس (X-ray) قرار می گیرد، مقاومت خوبی دارد.

معایب و مزایای سقف کشسان
معایب سقف کشسان
ضروری است برای نصب سقف کشسان باید از افراد متخصص کمک گرفت. زیرا نیازمند ابزارآلات تخصصی برای نصب است.
این نوع سقف های کاذب در برابر اجسام نوک تیز مقاومت کمی دارند.
زمانی که تصویر دلخواه خود را بر روی پارچه این مدل سقف ها چاپ کردید، از خاصیت کشسانی آن کاسته می شود.
منابع نوری که برای سقف کشسانی استفاده می شود، باید کمتر از 40 وات بوده و در فاصله معین و مشخصی نصب شود. در غیر این صورت احتمال تغییر فرم و آب کردن تایل سقف کاذب وجود دارد.
هم چنین باید برای منابع نوری یک عایق حرارتی در نظر گرفت، زیرا به ظاهر و نمای سقف آسیب می رساند.
توصیه می شود از تایل باکیفیت برای این مدل از سقف ها استفاده کنید. زیرا به کارگیری از تایل نامرغوب باعث مشکل در تنفس می شود. در برخی از انواع سقف کشسانی دیده شده زمانی که در معرض نور آفتاب و حرارت لامپ های به کار رفته، قرار می گیرد از خود گازی آزاد می کنند که برای سیستم تنفسی بسیار خطرناک است.
در انتها می توان گفت لامپ هایی که بر روی تایل سقف تعبیه شده اند باعث شده تا به دلیل حرارت ناشی از آن لکه های بر روی سقف ایجاد شود.
سخن آخر
ما در این مقاله سعی کردیم تا مطالب مفیدی را درمورد سقف کشسان و معایب و مزایای آن با شما به اشتراک بگذاریم . حال از شما می خواهیم تجربیات خود را درباره ی استفاده از سقف کشسان در قسمت نظرات برای مان بیان کنید.