سرامیک رکتیفای چیست؟

یکی از مشکلاتی که بسیاری از ساختمان ها از گذشته تا به اکنون با آن مواجه هستند متفاوت بودن اندازهی کاشی ها و سرامیک های به کار رفته می باشد. این موضوع باعث شده تا از زیبایی سرامیک کاسته شده و تاثیر خوبی بر نمای ظاهری ساختمان نگذارد.
اما با حضور سرامیک رکتیفای انقلابی در صنعت کاشی و سرامیک به پا شد. برخورداری از قابلیت هایی مانند ابعاد دقیق آن موجب شده تا درز بین کاشی ها به حداقل برسد و در نتیجه زیبایی فوق العاده ای به ظاهر کار بدهد.
سرامیک رکتیفای در اندازه های مشخصی برش داده شده است، از این رو اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که برای منزل و یا محل کار خود ، سرامیک هایی با سطح بزرگ و یک اندازه در نظر دارید، سرامیک رکتیفای میتواند بهترین گزینه برای شما باشد.
مجله سرام لند قصد دارد مطالبی را در خصوص سرامیک رکتیفای، مزایا و کاربرد آن مطرح کرده، تا بتواند شما را در امر خرید یاری کند. پس پیشنهاد می کنیم تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
سرامیک رکتیفای چیست؟
سرامیک رکتیفای در بازار به سرامیک بدون درز یا کالیبره شناخته میشود. این مدل از سرامیک همان سرامیک های چینی هستند که به وسیله دستگاه لیزری برش داده شده است، و در مقایسه با سایر سرامیک ها فرآیند تولید آنها یک مرحله اضافه تر بوده که در این مرحله بر روی لبه های آن کار شده و آنها را پرداخت می کنند.
برش هایی که توسط دستگاه لیزری انجام میشود برش لیزری نام داشته که لبه های سرامیک را که گرد و خراشیده است به لبه های زاویهدار، تیز و کاملا یکنواخت تبدیل می کند. ظاهر این نوع سرامیک ها تمیز و متقارن است که از شیارهای ملات بسیار باریکی برخوردار هستند.
این برش کاری موجب شده تا در زمان نصب سرامیک رکتیفای نیازی به بندکشی نبوده و به صورت دقیق و همبند لبه های آن در کنار هم قرار گیرند. به دنبال آن خطوط میان سرامیک ها دیده نشده و باعث دو چندان شدن زیبایی سرامیک میشود.
لازم به ذکر است به سرامیک رکتیفای شده ،رکتیفاید هم گفته میشود.
مزایای رکتیفای کردن لبه های کاشی و سرامیک
همانطور که گفته شد در زمان نصب این مدل از سرامیک ها به دلیل ابعاد دقیق و هم اندازه آن، باعث شده تا همه بندها بین آن ها برابر و هیچ اختلافی نداشته باشد.
از مزایای دیگر رکتیفای کردن لبه های سرامیک میتوان به این موضوع اشاره کرد که، به کار بردن این نوع سرامیک ها، هنگامی که سرامیکی در ابعاد بالا و برای فضای بزرگ در نظر دارید به دلیل بندهای سرامیک، خطای دید را به حداقل رسانده و نمای یکنواختی را به محیط کار شده میدهد.
شاید باور بسیاری از افراد بر این باشد که سرامیک رکتیفای که برای کف در نظر گرفته میشود خاصیت لغزندگی دارد، اما گفتنی است سرامیک هایی که طرح های برجسته ای دارد، لغزندگی را کاهش میدهد. بنابراین میتوانید از سرامیک رکتیفای استفاده کرده و از زرد شدن لای درزها و لکه ها بکاهید.
زمانی که این نوع سرامیک را در حمام و سرویس بهداشتی به کار می برید، این امکان برای شما فراهم میشود که باکتری های موجود در این فضا، لای درز های آن جمع نشده و در نتیجه علاوه بر زیبایی، عمر و ماندگاری طولانی تری خواهد داشت. هم چنین باعث صرفه جویی در مصرف اسید های شوینده و سفید کنند ها و… میشود.
معایب استفاده از سرامیک رکتیفای
معایب استفاده از سرامیک رکتیفای نسبت به مزایای آن بسیار محدود است اما باز هم باید به آن توجه کرد. در این قسمت به آن پرداخته میشود.
برای تهیه این نوع سرامیک ها به نسبت سرامیک های معمولی باید هزینهی بیشتری پرداخت کرد.
هنگامی که میخواهید از سرامیک رکتیفای استفاده کنید، عملا امکان اینکه چه میزان چسب و دوغابی به کار رفته وجود ندارد.
اما از مهمترین معایب سرامیک رکتیفای میتوان به این موضوع اشاره کرد که این نوع سرامیک های بدون درز در ارتفاع های مختلفی ساخته میشود و این ممکن است به هنگام عبور از روی آن باعث بریدن و آسیب رسیدن به پا شود. بنابراین پس از نصب حتما سرامیک های به کار رفته را چک کرده تا از هم ارتفاع بودن آن مطمعن شوید.
باید گفت اگر تولید و نصب سرامیک رکتیفای توسط افراد حرفه ای انجام شود، تمامی معایب ذکر شده از بین خواهد رفت و میتوان از زیبایی منحصر به فرد این نوع سرامیک ها نهایت استفاده برد.
سرامیک رکتیفای برای چه فضاهایی مناسب است؟
قابلیت استفاده در بسیاری از سازه ها و هم چنین فضاهای مختلفی دارد و زیبایی محیط را دو برابر می کند. زیباسازی دیواره های داخلی و فضای بیرونی ساختمان ها ، دیوارهای آشپزخانه ، سرویس های بهداشتی و … از جمله موارد کاربرد این نوع سرامیک ها است.
اما لازم است قبل از استفاده، به دکوراسیون فضای مورد نظر خود توجه کرده و سپس بهترین سرامیک کف را انتخاب کنید.
به عنوان مثال اگر دقت کرده باشید در مجتمع ها و پاساژهای تجاری از سرامیک های طرح دار که جلوه ی خاصی به فضای اطراف میدهد استفاده شده است.
گفتنی است سرامیک های رکتیفای میتواند جایگزین مناسبی برای فرش باشد. بنابراین با به کارگیری خلاقیت و نظر متخصصان دکوراسیون داخلی میتوان بهترین کف پوش ها را استفاده کرد.
سخن آخر
امروزه کاشی و سرامیک های مختلفی به بازار عرضه میشوند که با توجه به ویژگی هایی که دارند از آنها در بسیاری از ساخت و ساز ها به کار برده میشود. هم چنین مصالحی هستند که به زیباسازی فضای بیرونی و داخلی سازه بسیار کمک می کند.
ما در این مقاله سعی کردیم اطلاعاتی را درباره ی سرامیک رکتیفای، مزایا، معایب و کاربردهای آن با شما به اشتراک بگذاریم. امیدواریم برای شما مفید واقع شده باشد.