بلوک هبلکس چیست؟چه معایب و مزایایی دارد؟

یکی دیگر از مصالح ساختمانی بلوک هبلکس می باشد. زمانی از بلوک هبکلس در ساختمان سازی استفاده میشود که بخواهیم عملیات دیوارکشی را انجام دهیم. میتوان گفت نوعی دیوار آماده به شمار می رود که از معایب و مزایایی هم برخوردار است.
مجله سرام لند قصد دارد تا اطلاعات بیشتری در مورد بلوک هبلکس در اختیارتان قرار دهد. ما در این مقاله به تعریفی از بلوک هبلکس میپردازیم و در ادامه معایب و مزایای آن را شرح میدهیم. پس پیشنهاد میکنیم تا انتها همراه ما باشید.
بلوک هبلکس چیست؟
بلوک هبلکس یا همان بلوک AAC نام دارد که در بازار به نام های ACC ، ALC و سیپورکس شناخته شده است. این نوع بلوک از مواد اولیه ماسه سیلیسی، پودر آلومینیوم ، آهک، سیمان و آب تشکیل شده که در حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد و فشار ۱۲ اتمسفر در اتوکلاو پخته میشود و در مرحله آخر آنها را به قطعات مورد نظر ساختمانی برش میدهند.
مراحل ساخت بلوک هبلکس به این صورت است که مواد اولیه را پس از ترکیب در یک قالب ریخته پس از آن حجم مخلوط افزایش یافته و تا لبه های قالب بالا میآید که به اصطلاح کیک گفته میشود. همانطور که گفته شد آن را به قطعات مورد نیاز برش داده و در اتو کلاو با فشار زیاد بخار آب تولید میکنند.
جالب است بدانید هبلکس نام تجاری است که در اروپا برای بتن هوادار اتوکلاوی تولید میشود.بلوک AAC یک بلوک سبک و پیش ساخته بوده که از ویژگی هایی مانند مقاومت بالا در برابر آتش و حشرات، عایق در برابر سرما و حرارت و نارسانا در برابر جریان برق برخوردار است.
کاربردهای بلوک هبلکس
بلوک هبلکس به دلیل آن که میتوان از به عنوان عایق در برابر سرما و حرارت استفاده کرد، معمولا در ساختمان سازی برای دیوار خارجی غیر باربر از این نوع بلوک استفاده میشود.
قابلیت هایی از جمله صرفه جویی در مصرف فولاد ،گچ و خاک گچ، در مقایسه با آجرهای سفال و معمولی وزن کمتری داشته و بالا بودن سرعت اجرا و … باعث شده تا به یکی از بهترین گزینه ها برای استفاده از دیوارهای خارجی غیر باربر تبدیل شود.
بلوک هبلکس چه مزایایی دارد؟
* بلوک هبلکس یک بلوک بسیار سبک وزن بوده که به ازای هر متر مکعب وزن آن 550 تا 600 کیلوگرم است. به همین خاطر حمل و نقل آسانی داشته و هم چنین باعث سرعت بخشیدن در اجرا این نوع بلوک میشود.
* به دلیل مواد اولیه و نحوه ساخت آن زمانی که در معرض دما و حرارت قرار میگیرد مقاومت بالایی از خود نشان داده است. همین امر موجب شده تا در مصرف انرژی صرفه جویی شود.
* نوع مواد و بافت، سبک وزن بودن و هم چنین نحوه به کارگیری آن به گونه ای است که ایمنی در برابر خطراتی همانند زلزله برای ساختمان ایجاد میکند.
* برخلاف آجر و سفال این امکان را فراهم کرده تا بتوان آن را سوراخ کرد و باعث شده در گوشه ها به راحتی استفاده شود. علاوه بر آن از خرده های بلوک هبلکس میتوان به جای مصالح دیگر به کار گرفت.
* به غیر از دیوار، از آن در کف سازی هم مورد استفاده قرار میگیرد به این صورت که میتوان از ضایعات و خرده های بلوک هبلکس به عنوان پوکه معدنی در نظر گرفت.
* مقاوم در برابر حشرات به دلیل برخورداری از مواد معدنی در مواد اولیه بوده و با محیط زیست بسیار سازگار است زیرا هیچ نخاله و پسماندی از خود به جای نمی گذارد.
* قابلیت سوراخ کاری و برش زنی این امکان را میدهد تا در اندازه های مختلف از آن استفاده شود و هم چنین میتوان میخ و سایر اتصالات را در آن تعبیه کرد.
* بلوک هبلکس را میتوان در هر اندازه سفارش داد و کارخانه سازنده قادر است تا این نوع بلوک را مطابق با سفارش مصرف کننده برش دهد.

معایب و مزایای بلوک هبلکس
بلوک هبلکس چه معایبی دارد؟
* بلوک AAC در برابر فشار مقاومت کمی از خود نشان میدهد و میتوان گفت یکی از مهمترین معایب آن به شمار میآید. به دلیل نداشتن دوام و استحکام کافی، این نوع بلوک را نمیتوان به عنوان دیوار باربر از استفاده کرد.
* از معایب دیگر آن، این است که برای آن که مقاومت در برابر فشار بالا ببرند در عملیات آجرچینی ضخامت بلوک را افزایش می دهند. این کار نه تنها باعث بالا رفتن هزینه میشود بلکه از فضای مفید ساختمان کاسته میشود.
* بلوک AAC این توانایی را ندارد تا به سازه متصل شود و باعث شده تا در دیوارچینی و ایمنی ساختمان خلل وارد میکند. این موضوع به خاطر پایین بودن خاصیت انعطاف پذیری و صلبیت است. بنابراین بلوک هبلکس نسبت به سایر مصالح دیگر خاصیت اتصال پذیری کمتری دارد.
* سیلیس یکی از مواد اصلی و مهم در تولید بلوک هبلکس می باشد به همین دلیل هزینه تولید آن بالا است. سیلیس در مقایسه با سایر عناصر پروسه استخراج پر هزینه داشته به همین دلیل باعث بالا رفتن هزینه تولید بلوک هبلکس شده است.
* علاوه بر هزینه تولید، مراحل ساخت طولانی دارد. میتوان گفت برای ساخت بلوک هبلکس نیرو کار زیادی برای طی کردن مراحلی از جمله استخراج سیلیس و آلومینیوم و متریال های دیگر، ترکیب و متخلخل سازی مواد اولیه و قالب بندی و در نهایت پخت آن نیاز است.
سخن آخر
گفتنی است معایب بلوک هبلکس در مقایسه با مزایای آن قابل چشم پوشی بوده به طوری که به کارگیری آن در ساخت و ساز بسیار بهتر از کنار گذاشتن و استفاده از مصالح ساختمانی دیگر است.
ما در این مقاله سعی کردیم تا اطلاعات مفید و کاربردی را با شما به اشتراک بگذاریم. حال منتظر نظرات سازنده شما هستیم.