از بتن اکسپوز یا بتن نما چه می دانید؟


خانم کاروان مقدم 8 مرداد 1400 دقیقه مطالعه
iOS 14

از مهمترین بخش هایی که در ساختمان سازی به آن توجه ی ویژه ای می شود نما بیرونی ساختمان است.زمانی می توان گفت که در ساخت سازه موفق عمل کردیم که ساختمان علاوه بر فضای داخلی از نمای بسیار زیبا و یکنواختی برخوردار باشد. اما اهمیت آن هنگامی چند برابر شده که منجر به کاهش هزینه های پروژه شود.
بیشتر افراد بتن را به عنوان یکی از مصالحی که در داخل ساختمان به کار برده می شود، می شناسند. در حالی که با توجه به پیشرفت تکنولوژی در طراحی مدرن از بتن اکسپوز یا همان بتن نما برای جلوه بخشیدن به نمای ظاهری ساختمان بهره می گیرند.
با روی کارآمدن بتن اکسپوز در صنعت ساختمان سازی بسیاری از معماران برای نماسازی از آن استفاده می کنند که علاوه بر آن که ظاهری یکدست به نما داده و باعث شده در هزینه های ساخت و ساز صرفه جویی شود.
این مدل بتن از مواد سازنده تشکیل می شود که مشابه بتن معمولی بوده ولی در کاربرد و سطح پرداخت شده ی آن ها تفاوت هایی دیده می شود.
مجله ی سرام لند در نظر دارد تا اطلاعاتی را در خصوص بتن اکسپوز که به بتن نما هم معروف است را در اختیارتان قرار دهد. اگر شما هم به دنبال مصالحی هستید که بتواند زیبایی ساختمانتان را دو چندان کند. پیشنهاد می کنیم این مطلب را از دست ندهید.

بتن اکسپوز یا بتن نما چیست؟

بتن اکسپوز به دیوار پوش و کفپوش بتنی گفته شده که به دلیل سطح صاف و صیقلی مانند از آن به عنوان لایه ی نهایی نما و یا کف استفاده می کنند. علاوه بر زیبایی منحصر به فردی که دارد از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار است.
در بسیاری از موارد طراحان داخلی ، بتن اکسپوز را در نمای داخلی ساختمان به کار می برند . این نوع بتن با توجه به ویژگی هایی که دارد توانسته شرایطی را برای معماران فراهم کند تا بتوانند بر روی بتن هر طرح و نقشی را اجرا کنند. قابلیت رنگ آمیزی و هماهنگ شدن با سایر اجزای ساختمان باعث شده تا نظر بسیاری را به سمت خود جلب کند.
بتن اکسپوز به صورت پیش فرض در سه رنگ کم رنگ، میانه و پررنگ در بازار موجود بوده و مصرف کننده می تواند مطابق با سلیقه ی خود آن را رنگ کند.
برخی ها بر این باورند که بتن همان سیمان بوده در حالی که سیمان یکی از مواد سازنده ی آن است. به طور کلی می توان گفت این مدل از بتن از ماسه ریزدانه ، سیمان وآب ساخته شده که به هنگام مخلوط کردن آنها مواد روان کننده و پرکننده به آن اضافه می شود.
بتن نما را به عنوان یک محصول پیش ساخته که به حالت پانل های بتنی در آمده به بازار مصرف وارد می کنند.اندازه ی این پانل ها بر پایه ی نوع طرح آن متفاوت بوده و از نقاط قوت آن می توان به این موضوع که پس از استفاده نیازی به نماسازی سطحی مجدد ندارد،اشاره کرد. اگر دقت کرده باشید در پروژه های عظیم و ساختمان های غول پیکر این نوع بتن کاربرد فراوانی دارد.

کاربرد بتن اکسپوز

با توجه به این که بتن به عنوان یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمان شناخته می شود، بتن اکسپوز هم به دلیل نقش مهمی که در ساخت و ساز به ویِژه در نماسازی به عهده دارد، توانسته در موارد زیاد و مختلفی کاربرد داشته باشد.
همانطور که در بالا به آن اشاره شد. استفاده از بتن نما باعث می شود تا به سایر مصالح ساختمانی دیگر نیازی نباشد و هزینه های نماکاری را به طرز قابل توجهی کاهش یابد. بنابراین برای سازندگان استفاده از آن بسیار بااهمیت است.
اما گفتنی است کاربرد آن در نماسازی خلاصه نشده بلکه در زمینه های مختلفی هم تاثیر بسزایی دارد. که در ادامه به آن اشاره می شود.
بتن اکسپوز به دلیل سطح صیقلی و جلوی زیبایی که دارد این توانایی را داشته ،تا علاوه بر نمای خارجی، در نمای داخلی هم مورد استفاده قرار گیرد.
بتن پیش ساخته ای که در اختیار مصرف کننده قرار می گیرد، بدون تخلخل و حفره ی هوا بوده و مانع از جذب آب می شود. از این رو می تواند بهترین گزینه برای ساخت استخر و حوض های آب باشد.
در مقایسه ی با سایر مصالح از نظر اقتصادی به صرفه بوده و قیمت پایین تری دارد. دیده شده در ساخت کف پوش راه ها و پیاده رو ها از آن استفاده می کنند.
از دیگر کاربردهای بتن اکسپوز یا بتن نما می توان به محوطه سازی پارک ها و باغ ها و هم چنین پوشش های حمل ونقل و جاده ای اشاره کرد.

کاربرد بتن اکسپوز

کاربرد بتن اکسپوز

مزایای بتن اکسپوز

بتن اکسپوز با توجه به ویژگی هایی که دارد موجب شده تا از مزایایی برخوردار باشد که عبارتند از:
بتن اکسپوز این قابلیت را دارد تا ابعاد آن مطابق با نیاز پروژه قابل اجرا بوده و در طراحی انعطاف پذیری بسیار زیادی را از خود نشان دهد.
در برابر تغییرات دمایی و شرایط جوی مانند رطوبت مقاوم است.
بتن اکسپوز را می توان به آسانی ، با سرعت بالایی در کمترین زمان و در تمامی فصول اجرا کرد.
ماندگاری خوبی داشته به همین دلیل طول عمر و دوام این نوع بتن بسیار بالا است.
در زمان اجرای آن از ملات های چسبنده، چسب می توان کمک گرفت و به حالت خشک هم قابل استفاده می باشد.
نسبت به سنگ های مصنوعی از وزن کمتری برخوردار است.
از دیگر مزایای استفاده از بتن اکسپوز یا بتن نما این است که در برابر سیل، حشرات مقاومت بالایی داشته و اشتعال زا نبوده و در ساخت آن از مواد خنثی استفاده شده، بنابراین گازی تولید نمی کند.
به نگهداری خاصی نیاز ندارد و از روش های متفاوتی برای ساخت آن می توان بهره گرفت.
بازدهی مصرف آن بسیار بالا بوده و اثر ذخیره حرارتی را بهبود می دهد.
بتن اکسپوز یا بتن نما توانسته به عنوان مصالح ساختمانی سبز، رتبه LEED را از آن خود کند.

سخن آخر
ما در این مقاله سعی کردیم تا شما را بیشتر با بتن اکسپوز و کاربرد و مزایای آن آشنا سازیم. امیدواریم مطالب ارائه شده برایتان مفید واقع شود.

 

برچسب‌ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Rating*